Geschiedenis

De Kliniek Dostoïevski voor Speelverslaving biedt al sinds 20 jaar een gespecialiseerde behandeling aan voor verslaafde spelers binnen de afdeling psychiatrie en medische psychologie die onder leiding staat van professor Charles Kornreich  De kliniek werd opgericht door professor Isidore Pelc en werd geleidelijk uitgebreid om aan de behoeften van de bevolking tegemoet te komen. 

De individuele hulpverlening aan mensen die aan kans- en gokspelen verslaafd zijn, maakte al snel duidelijk dat een multidisciplinaire behandeling nodig was: psychologische, sociale, medische en familiale ondersteuning. Spelers die problemen hebben, kunnen  op een individuele opvolging rekenen.

Daarnaast is er ook een ondersteuning voor familieleden van de spelers (individuele)

Nu de informatica en het internet een almaar belangrijkere plaats innemen, vangt de Speelkliniek ook een groot aantal mensen (vooral gezinnen) op met symptomen van computerverslaving (internet, videospelletjes,...).

De activiteiten en ervaring van de Speelkliniek op dat vlak staan hoog aangeschreven, zowel bij de speelsector, als bij de overheid en wetenschappelijke en gerechtelijke kringen. Ook in de pers en de media komen de ervaring en de kennis van de Speelkliniek geregeld aan bod.