Onze ploeg

 

 • Damien BREVERS

  Licentiaat in de psychologie

  Damien BREVERS

  Als licentiaat in de psychologische wetenschappen van de ‘Katholieke Universiteit Leuven’ werk ik voort aan een universitair certificaat in de sportpsychologie (UCL).

  Binnen de ploeg werk ik als onderzoeker en bestudeer ik meer bepaald de manier waarop pathologische spelers beslissingen nemen.

  Ik heb een bijzondere belangstelling voor de sportpsychologie.

 • Mélanie Saeremans

  Psycholoog - coordinator

  Mélanie Saeremans
 • Paul VERBANCK

  Dokter in de geneeskunde

  Paul VERBANCK

  Als dokter in de geneeskunde, gespecialiseerd in de inwendige geneeskunde en in de neuropsychiatrie, ben ik directeur van het 'Institut de Psychiatrie et de Psychologie Médicale’ (instituut voor psychiatrie en medische psychologie) van het CHU Brugmann.

  Als professor aan de Faculteit geneeskunde en aan het 'Institut des Sciences de la Motricité’ (instituut voor motorische wetenschappen – ULB) ben ik ook onderzoeksdirecteur aan die faculteiten.

  Binnen de Speelkliniek superviseer ik de verschillende activiteiten, meer bepaald de onderzoekswerkzaamheden.

  Ik ben vooral geïnteresseerd in de domeinen van de verslavingswetenschap en de psychofysiologie van de motoriek

 • Xavier NOEL

  Dokter in de psychologie

  Xavier NOEL

  Naast dokter in de psychologie ben ik ook cognitief en gedragspsychotherapeut (DES in psychotherapie, Université Libre de Bruxelles, DES in psychotherapie, Université Catholique de Louvain-la-Neuve). Ik heb me eveneens gespecialiseerd in de systemische benadering (opleiding in de systemische psychotherapie aan het 'Institut d'Etude de la Famille et des Systèmes Humains’, Brussel).

  Ik voer in de eerste plaats neurologisch onderzoek uit naar de cognitieve en affectieve gevolgen van verslaving. Binnen de Speelkliniek ben ik wetenschappelijk directeur van de onderzoeksactiviteiten.

  Ik heb een bijzondere belangstelling voor sport (lopen), fotografie en muziek.