Internetspelletjes

Een bijzondere vorm van verslaving is opgedoken met de opkomst van de informatica: namelijk de manier waarop sommige mensen met de computer omgaan.

De nieuwe informatica- en communicatietechnieken (ITC) houden heel wat mogelijkheden in voor zowel adolescenten als volwassenen: spelletjes (videospelletjes, internetspelletjes, kans- en gokspelen), contactmogelijkheden (chatten, fora,...), informatiebronnen (zoekmotor), commerciële en seksuele aanbiedingen, …

Het internet biedt bepaalde voordelen. Het maakt het meer bepaald mogelijk om zijn kennis te ontwikkelen, om informatie op te zoeken, om te communiceren, … We moeten het internet dus niet als de baarlijke duivel afschilderen.

Maar ondanks die positieve aspecten is de ontwikkeling van het internet gepaard gegaan met een groeiend aantal mensen dat “problematisch” gedrag vertoont: overconsumptie of verslaving.

De gevolgen daarvan op school of op professioneel, familiaal of psychosociaal vlak kunnen ernstig zijn. Wanneer een individu alle controle over zijn gedrag verliest, spreekt men van verslaving.


Meer informatie over de la computerverslaving

Beoordeel uw internetverslaving.

News